torstai 19. joulukuuta 2013

Tähdistä kirkkain


Tähdistä kirkkain

pese, puhdista, kuuraa, puunaa, raaputa, kiillota, valmista, keitä, paista, ruskista, leivo, kiiruhda, valmistele, osta, lahjoita, nuku, lepää, tapaa, vieraile, piipahda, yksin, yhdessä, joukossa, rauhoitu, hiljennä, hiljenny, sytytä kynttilä, laula Hoosianna Daavidin pojalle.

Joulun tunnelmaan pääsemiseen on meillä kaikilla omat perinteemme. Yksi aloittaa valmistautumisen jo Pyhäinpäivästä paistamalla kinkun, toinen ensimmäisen adventin täpötäydestä kirkosta, kolmas vaihtaa jouluverhoja jouluaattoa edeltävänä yönä ja neljäs on sitä mieltä että tulee se joulu ilman hössöttämistäkin.


Mikä Sinulle on tärkeintä joulussa? Mikä luo joulun tunnelman?
Kauniit joululaulut, ikkunoihin syttyvät pimeyttä vastaan taistelevat valot, lähetyt ja vastaanotetut joulukortit. Rauhoittuminen, kynttilän elävä liekki ja aikainen aamukirkko.
Joulupöytä, yhdessä olo, lasten ilo ja riemu, rakkaat ihmiset.
Joulurauhan julistus ja jouluevankeliumi.


Tähdistä kirkkain johtaa seimen luo. Sen luokse voi jokainen tulla juuri niin kuin haluaa ja pystyy. Kesken työn ja arkisen aherruksen, kuten paimenet tulivat kedoltaan lampaiden kanssa. Kalliiden lahjojen kera kuten Itämaan tietäjät pitkien matkojen takaa. Enkelien lailla ylistäen ja iloiten vastasyntyneestä Vapahtajasta. Tai kuten Maria, joka hieman ihmeissään kätkee sydämeensä kaiken ja tutkiskelee niitä rauhassa.


Sillä lapsi on syntynyt meille,
poika on annettu meille.
Hän kantaa valtaa harteillaan,
hänen nimensä on
Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas
Jes.9:5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti