maanantai 16. joulukuuta 2013

Nuorten kanssa kirkossa

Koko viimeviikon jännitin, kuinkahan tässä nyt käy. Sunnuntaipäivä vain lähestyi ja itselläni ei ollut yhtään mitään eväitä saada sunnuntain nuorten lauluesitystä kasaan.  Perjantaina vielä pianistin kanssa viimetipan treenit ja tunne ei ottanut poistuakseen.

Sunnuntaiaamu kello 9:00, vilskettä, puheen sorinaa, kysymyksiä, viimehetken suunnitelmia. Ei uskoisi että on kyseessä sunnuntaiaamu. Mielessä kysymys, mitenköhän kaikki onnistuu?

Siinä hetkessä kun Messu alkaa epävarman oloiset nuoret muuttuvat. Kaikki hössötys ja levottomuus katkeavat kuin leikaten. Sunnuntai rauha, tässä se on.  Nuorten rukoukset ja saarna, olen puhuteltu. Ahmin joka sanaa kuin ilmaa pitkän sukelluksen jälkeen. Nuorten laulun vuoro, en tiedä vaihtuiko kuoro matkalla, mutta korvani kuulevat jykevän kirkon holveista vahvaa laulua aivan kuin paikalle olisi ilmestynyt isompikin kuoro. Pianon taakse ilmestynyt nuori ammattipianisti tulkitsi joululaulua varmoin ja kokenein ottein.

Kirkosta astellessani pihalle olo on kuin useamman rippileirin jälkeen. Olin lähtenyt pitämään huolta siitä että kaikki menisi hyvin, ehkä opettamaankin jotain, on käynyt aivan päinvastoin. Nuoret ovat pitäneetkin tietämättään huolta minusta ja opettaneet minua. Olenkohan tullut vanhaksi ja raihnaiseksi?  En ehkä vielä mutamaan vuoteen.  Välistä on hyvä opetella ottamaan myös vastaan, se taito tuntuu olevan joskus itselläni ainakin hukassa.  Oma tärkeys ja taito voi helposti peittää muiden paikalla olijoitten kyvyt. Ehkä joku on odottanut saada tuoda lahjansa käyttöön, mutta lähtee pettyneenä pois paikalta, kun niin ”taitava” työntekijä on hoitanut homman.

Kiitos nuoret, teidän kauttanne minua kantoivat suuremmat kädet.


T:aneli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti