perjantai 8. elokuuta 2014

Elämästä kyllänsä saaneena

Tämä kesä on ollut niin ihana, että koulunalku ei harmita ollenkaan. Olemme saaneet uida aamulla, päivällä ja illalla. Olemme uineet Naparannassa, Pappilanlammella, Kuivalahdella, Leineperissä, Yyterissä, Maauimalassa, Ounasjoessa, Takajärvessä sekä Atlantin valtameressä. Olemme nauttineet siis kesästä täysin siemauksin. Siksi kesäloman loppuminen ei harmita yhtään. Yksinkertaisesti sanottuna olemme kesästä kyllänsä saaneita. Olemme valmiit siirtymään eteenpäin. 

Tämä huomio sai minut ajattelemaan Raamatussa mainittuja ihmisiä, jotka kuolivat 'elämästä kyllänsä saaneina'. Näiden ihmisten on täytynyt elää täysillä, koska he siirtyivät ajasta ikuisuuteen elämästä kyllänsä saaneina. Tällä tavalla me kaikki varmaan haluaisimme sekä elää että kuolla. Miten se olisi mahdollista?

Asiaa tarkemmin tutkiessani huomasin, että Raamatusta löytyy kaiken kaikkiaan viisi ihmistä, joiden mainitaan kuolleen elämästä kyllänsä saaneena: Aabraham, Iisak, Job, Jojaba ja Daavid. Heidän elämänsä eivät missään tapauksessa olleet helppoja, kärsimys oli osalle liiankin tuttua. He olivat kaiken kaikkiaan hyvinkin erilaisia ihmisiä. Mikä voisi olla heitä yhdistävä salaisuus?

Jokainen heistä oppi tuntemaan Jumalan hyvin läheisesti elämänsä aikana. He huomasivat, että todellinen ilo löytyy vain Herrassa. He ymmärsivät, että Jumalalle antautuminen on avain tuottavaan ja tasapainoiseen elämään. He löysivät elämänsä tarkoituksen Jumalan palvelemisesta. He toteuttivat elämässään Jumalan suunnitelmaa ja kasvoivat tehtäviensä mittaisiksi. He elivät siis täysillä. Ja saivat kuolla elämästä kyllänsä saaneina.

Tätä ainakin minä haluan enemmän kuin mitään muuta. Entä sinä?


Rakas Taivaan Isä,
Tulen luoksesi haaveineni ja pelkoineni.
Muovaa minusta mitä haluat.
Opeta minulle miten elää siten,
että voisin aikanani kuolla elämästä kyllänsä saaneena.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti