sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Heräämisiä

Eiköhän ole aikakin antaa tällekin blogille tuulta siipien alle! 

Kesä on mennyt niin hurjaa vauhtia ja syyskuukin on jo puolessa välissä, että välillä pitäisi muistaa pysähtyä hetkeksi ja katsomaan ympärilleen. Kaikkea tätä ihanaa muutosta, jota tapahtuu luonnossa. Vihreä alkaa muuttua keltaiseksi ja oranssiksi, auringon laskut ovat entistä kauniimpia, pimeys tulee nopeammin, sitten sytytetään kynttilöitä ja nautitaan niiden luomasta tunnelmasta. 

Mulle käy aina niin, silloin kun on aivan järkyttävä kiire ja asiat tuntuvat kaatuvan päälle, niin silloin pysähdyn. Katselen ympärilleni ja huomaan asioita, joita en ole ennen nähnyt. Tänään mulle kävi just niin. Yritän kauhealla kiireellä tehdä kotitenttiä valmiiksi, kahvia on mennyt varmaan jo pannullinen ja sitten pysähdyin. Katsoin ulos ikkunasta ja näin kuinka puut ovat alkaneet muuttaa väriään, kuinka lehtiä jo lentelee alas puista ja ihmiset vetävät syystakkejaan päälle.Seuraavan kerran kun menette ulos, Pysähtykää, katsokaa ympärillenne, kuunnelkaa, hengittäkää syvään, nauttikaa hetkestä.

2 kommenttia:

  1. Onni löytyy usein yllättävän läheltä. Pelkästään syksyisen ilman hengittäminen kesken kiireisen arjen saa asiat usein oikeisiin mittasuhteisiin.

    VastaaPoista
  2. Se on ihan totta. Kannattaisi pitää mielessä, että hetki jota nyt elämme, muuttuu muistoksi - minkälaiseksi, se on pitkälti valinnoistamme kiinni.

    VastaaPoista